MONET-seminaari 2024: Minä kuulun. Vai kuulunko? Kulttuurisesti moninaisen Suomen kokemuksia yhteiskuntaan kuulumisesta

Torstai 23.5.2024 klo 9.00 – perjantai 24.5.2024 klo 15.30

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Vuosittainen MONET-seminaari tarjoaa ajankohtaista tutkimustietoa, käytännön työkaluja ja mielenkiintoisia keskusteluja kulttuurisen moninaisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin risteyskohdassa. Vuoden 2024 MONET-seminaarin teemana on kuulumisen tunne.

Aika: 23.-24.5.2024 

Paikka: THL (Mannerheimintie 166, 00300 Helsinki) ja verkossa

MONET-seminaari on tänä vuonna kaksipäiväinen. Ensimmäisenä päivänä käsitellään kuuluvuuden tunteita heikentäviä kokemuksia, kuten syrjintää, rasismia ja stigmaa. Syvennymme myös saamelais- ja romaninuorten kokemuksiin kuuluvuudesta ja voimavaroista. Toisena päivänä peilataan Suomeen muuttaneiden kokemuksia yhteiskuntaan kuulumisesta tuoreimpaan tutkimustietoon, ja kuullaan yhdenvertaisuutta edistävien hanketoimijoiden terveisiä kentältä.

Seminaari on suunnattu yhdenvertaisuuden, kulttuurisen moninaisuuden ja maahanmuuton parissa työskenteleville ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tapahtuma palvelee parhaiten päätöksentekijöitä, valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien viranomaisia, sosiaali- ja terveysalan sekä maahanmuuton asiantuntijoita, tutkijoita ja järjestötoimijoita.

Ilmoittaudu tapahtumaan etukäteen. Seminaarista ei tule tallennetta.

MONET-seminaari on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) MONET-asiantuntijaryhmän yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kotoutumisen osaamiskeskuksen kanssa järjestämä maksuton seminaari. 

Lisätietoja:
Lue lisää seminaarista
Ilmoittaudu seminaariin

Kohderyhmät: hyvinvointialueet, julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kunnat, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut