Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Tiistaina 2.5. esittelyssä on vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hanke ja hankkeessa kehitetyt hyvät käytännöt.

Järjestäjä: TEM

Tapaamisessa kuulemme S2-opetukseen liittyen asiantuntija- ja kokemuspuheenvuorot ja käymme niihin liittyen yhteistä keskustelua. Lisäksi tapaamisessa on tavoitteena kerätä järjestöverkoston jäseniltä ajankohtaista tietoa siitä, mitkä aiheet vastaanottotoiminnan ja kotoutumisen tuen osalta juuri nyt puhututtavat. 

Maahanmuuttovirasto järjestää Oleskelulupa työn perusteella -webinaarin 4.5.2023 kello 13-14. Webinaarissa kerrotaan muun muassa oleskeluluvan valinnasta, työnantajan roolista sekä työnantajan sertifioinnista.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 5.5. peruutettu sairastapauksen vuoksi. KEHA-keskuksen esittely pyritään järjestämään myöhemmin keväällä.

Järjestäjä: TEM

THL:n järjestämässä tilaisuudessa julkaistaan Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä Eteenpäin (YEE)-hankkeen loppuraportti ja hankkeen osallisuuden arviointi.

Webinaari sisältää tilannekatsaukset eri ministeriöiltä ja virastoilta, jotka edistävät Ukrainasta paenneiden tilapäistä suojelua saavien asettumista ja palveluita Suomessa. Tilaisuudessa käsitellään erityisesti eri toimijoiden välistä yhteistyötä Ukrainasta paenneiden kotikunnan hakemisen ja kotoutumisen edistämisen tukemiseksi.

Avoimessa työpajassa kuullaan ja keskustellaan kumppanuusbaron (2022) tuloksista. Kumppanuusbaron ja verkkotyöpajan tuloksia hyödynnetään kumppanuusohjelman toteutuksessa ja sen sisältöjen kehittämisessä.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 12.5. esittelyssä Opetushallitus (OPH).

Järjestäjä: TEM

E2 Tutkimuksen Tulevaisuuden Suomen tekijät –osallisuutta ja yhteistyötä työelämään -hankkeen julkistustilaisuus järjestetään 16.5.

Seminaarissa kuullaan Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hankkeen toimintamallista, tuloksista ja jatkosta sekä verkostoidutaan muiden kotoutumistoimijoiden kanssa.

Toukokuussa järjestetään Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkoston kevään 2023 viimeinen kuukausittainen tapaaminen. Tapaamisen aiheena on kiireellistä uudelleensijoitusta tarvitsevien kiintiöpakolaisten (nk. hätätapausten) vastaanotto.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 26.5. esittelyssä YK:n pakolaisjärjestö eli UNHCR. Esittely järjestetään englanniksi.

Järjestäjä: TEM

MONET-seminaari tarjoaa tilannekuvaa, tutkimustietoa, työkaluja ja mielenkiintoisia keskusteluja maahanmuuton, kotoutumisen ja terveyden ja hyvinvoinnin risteyskohdassa. Tänä vuonna nostamme hyvinvointialueet seminaarimme keskiöön. Päivän aikana kuullaan kotoutumislain uudistuksesta ja vuoden alussa toimintansa aloittaneiden hyvinvointialueiden tilanteista. Tarjoamme myös tietoa työkaluista, jotka auttavat yhteistyötä eri toimijoiden välillä sekä edistävät yhdenvertaisempaa asiakastyötä. Lisäksi syvennytään tarkastelemaan ilman huoltajaa tulleisiin alaikäisiin liittyviä kysymyksiä.

ke 31.5.2023–
to 1.6.2023

Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita kautta Suomen kertomaan ja kuulemaan, mitä vuosina 2022–2023 on tehty hyvien väestösuhteiden edistämiseksi ja rasismin torjumiseksi.