Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

ke 31.5.2023–
to 1.6.2023

Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita kautta Suomen kertomaan ja kuulemaan, mitä vuosina 2022–2023 on tehty hyvien väestösuhteiden edistämiseksi ja rasismin torjumiseksi.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 2.6. esittelyssä KEHA-keskus, eli Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskus.

Järjestäjä: TEM

Toistetaan yhdessä -hanke järjestää 6.6.2023 klo 17-18 infotilaisuuden Toisto-menetelmästä.

Kumppanuusohjelman kevään 2023 viimeinen verkostopäivä järjestetään lähitilaisuutena Helsingissä 7.6.2023. Verkostopäivän aikana käsitellään kumppanuusohjelman yhteistyötä Talent Boost -ohjelman kanssa sekä osallisuuden edistämistä.

Järjestäjä: TEM

Uudenmaan ELY-keskuksen valtakunnallinen Kumppanina kotoutumisessa -koordinaatiohanke (ESR+) järjestää 7.6. klo 10-12.15 webinaarin Kansainvälisiä malleja työllistymistä edistävään kumppanuuteen.

Torstaina 8.6.2023 klo 9-10 järjestettävässä tilaisuudessa esitellään kuntien kotoutumispalveluiden viitearkkitehtuurityötä, joka muodostaa kokonaiskuvan kotoutumispalveluista, toimijoista, prosesseista ja niiden välisistä yhdyspinnoista.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa esitellään perjantaina 9.6. kumppanuusohjelman toimintasuunnitelmaa vuosille 2023-2024.

Järjestäjä: TEM

Tule kuulemaan avoimesta ESR+ -hankehausta Yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen, huono-osaisuuden torjunta (erityistavoite 4.3. Yhdenvertaiseen osallisuuteen).

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskussa on 16.6. esittelyssä vuonna 2022 TEM:n rahoittamat järjestöhankkeet ja niiden tulokset.

Järjestäjä: TEM

Vuoden pakolainen 2023 julkistetaan tiistaina 20.6.2023. Suomen Pakolaisapu myöntää vuodesta 2023 lähtien palkinnon vain yhdelle pakolaistaustaiselle henkilölle sukupuolesta riippumatta.

Siirtolaisuusinstituutti järjestää tiistaina 20.6. Maailman pakolaispäivän kunniaksi tapahtuman Turussa kello 16-18.

Mieli Ry järjestää SuomiAreenan yhteydessä paneelikeskustelun ”Mental health for foreigners & foreigners for mental health” tiistaina 27.6. klo 14.00-14.45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla.

Suomen Pakolaisapu järjestää SuomiAreenan yhteydessä paneelikeskustelun ”Voiko työ- tai opiskelupaikka pelastaa pakolaisen?” torstaina 29.6. klo 14.00–14.45 Eetunaukion lavalla Itäpuistossa sekä striimattuna MTV Katsomosta.

Suomen seksologiliitto järjestää SuomiAreenan yhteydessä paneelikeskustelun ”Antirasismi seksuaalipolitiikassa” torstaina 29.6. klo 16.00-16.45 MTV-lavalla.

Diakonia-ammattikorkeakoulu järjestää SuomiAreenan yhteydessä keskustelun maahanmuuttaneiden työllistymisen rakentavista ratkaisuista erityisesti sosiaali- ja terveysalalle torstaina 29.6. klo 16.00-16.45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla.