Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Depolarize.fi-hanke, Suomen kansallismuseo sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestävät Väestösuhteet, historiat ja tulevaisuus -seminaarin 19.3.2024. Tilaisuuden tarkoituksena on pohtia, kuinka ei-niin-hyvin tunnetut, eri väestöryhmien näkökulmat Suomen historiaan saataisiin paremmin yleiseen tietoisuuteen.

In the two-hour workshop by Kumppanuudessa project and Finnish Red cross, participants join a guided exercise about the symbolic nature and concrete manifestations of “racism” in multiple areas of organizational work and social life.

Kotoutumisen kumppanuusohjelman vuoden 2024 ensimmäisen verkostopäivän aiheena on Tasa-arvoa terveyteen ja hyvinvointiin – maahanmuuttaneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sote-palveluissa.

Järjestäjä: TEM

Kuntaliitto järjestää 21.3.2024 webinaarin, jossa käsitellään selkokieltä ja selkeää kieltä kunnan viestinnässä.

Sotaa paenneet ukrainalaiset Suomessa - kotikuntaan siirtyminen ja tulevaisuuden suunnitelmat on sisäministeriön toteuttama selvitys, jonka tarkoituksena oli kartoittaa Suomessa olevien Ukrainan pakolaisten tilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia. Webinaarissa esitellään selvityksen tuloksia.

Järjestäjä: SM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 22.3. toiminnastaan kertoo Avoin hallinto.

Järjestäjä: TEM

KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehitetään valtakunnallista kotoutumisen asiakastietojärjestelmää, joka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 alkaen. Koto-digi-hanke on päivittänyt listan ominaisuuksista, joita tavoitellaan järjestelmän ensimmäiseen, 1.1.2025 käyttöön otettavaan versioon.

Työpaja on suunnattu erityisesti tuleville työllisyysalueille.