Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Tutkimus tutuksi -tietoiskussa esitellään ajankohtaista kotoutumiseen ja maahanmuuttoon liittyvää tutkimusta. Tutkimus tutuksi -tietoiskut järjestetään yhteistyössä Mobile Futures -hankkeen kanssa.

Järjestäjä: TEM

Vuoden 2025 alusta lähtien kunnan on järjestettävä kotoutuja-asiakkaille monikielinen yhteiskuntaorientaatio. KOTO24-tuumaustunnissa saat monipuolisen kattauksen monikielisen yhteiskuntaorientaation järjestämiseen.

Opetushallitus järjestää maanantaina 6.5.2024 maksuttoman seminaaripäivän aikuisten perusopetuksen henkilöstölle. Päivän teemoina ovat arviointi ja kielitietoisuus sekä opiskelijoiden jatkopolut.

Webinaarisarja Kohti kotoutumislain kokonaisuudistusta 2025 tarjoaa tietoa ja tukea kotoutumislain kokonaisuudistukseen (KOTO24) valmistautumisessa. Kevään 2024 aikana järjestettävissä webinaareissa käydään läpi, miten kotoutumislain uudistus vaikuttaa kotoutumista edistävien toimijoiden vastuisiin ja tehtäviin. Tiistaina 7.5. aiheena kotoutumisen suunnittelu ja seuranta kunnassa.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Toukokuun osaamispysäkillä aiheena Hyvän Mitta.

Järjestäjä: TEM

Suomen Pakolaisapu järjestää Eurooppa-päivänä 7.5.2024 keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään humanitaarista maahanmuuttoa ja sen tulevaisuutta Euroopassa.

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista. Toukokuun tilaisuudessa 10.5.2024 mukana on Varsinais-Suomen kunnissa työskenteleviä maahanmuuttokoordinaattoreita, jotka kertovat työstään ja muodostamastaan verkostosta.

Järjestäjä: TEM

Vuodenvaihde lähestyy ja toimeenpanon valmistelun vauhti kiihtyy. Toukokuun webinaarissa keskitytään kuntien yhteistyön valmisteluun työllisyysalueilla ja ylialueellisesti, osaamisen sovittamiseen hajautetussa mallissa sekä henkilöstöedustajien odotuksiin valmistelun viimeiselle puolivuotisspurtille. Lisäksi Kuntaliitto kertoo muutostuen toimenpiteistä kuntien valmistelulle.

THL:n koordinoima PALOMA-verkosto on avoin kaikille pakolaistaustaisten asiakkaiden mielenterveyden parissa työskenteleville ammattilaisille ja asiantuntijoille, sekä teemaan liittyvää tutkimusta tekeville. Verkoston osana järjestetään verkostokahveja, jotka on suunnattu työssään pakolaistaustaisia asiakkaita kohtaaville ammattilaisille.

Järjestäjä: THL

Mobile Futures -konferenssi on monitieteinen ja haluaa tuoda esiin uusia tapoja ajatella ja tutkia integraatiota.

VIERKO – Vieraskielisen opetuksen kehittäminen ammatillisessa koulutuksessa -hanke järjestää 16.5.2024 seminaarin, jonka teemana on vieraskielisten kielitaito, sen hankkiminen ja merkitys työssä .

Mobile Futures -konferenssi on monitieteinen ja haluaa tuoda esiin uusia tapoja ajatella ja tutkia integraatiota.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 17.5. Vanhempien ja verkostojen Hadiya-hanke (EHYT ry)

Järjestäjä: TEM

Kotoutumisen kumppanuusohjelman Kotoutumisen tilannekuva -tietoiskuissa kuulet tutkimustietoa kotoutumisen nykytilasta ja saat näkökulmia kotoutumista edistävän työn kehittämiseen. Perjantaina 17.5.2024 järjestettävän tietoiskun teemana on osallisuus. Ota huomioon, että tietoiskua on siirretty viikolla aikaisemmin ilmoitetusta.

Järjestäjä: TEM

Hyvät väestösuhteet -hankkeen työpajassa Uudenmaan paikalliset ja alueelliset toimijat pääsevät miettimään ja sopimaan, miten edistävät hyviä väestösuhteita yhteistyössä alueellaan.

Webinaarin tavoitteena on lisätä ymmärrystä sen aihepiireistä käsittelemällä niitä suomalaisessa kontekstissa erityisesti kotoutumisen ja kotoutumista edistävän työn näkökulmasta.

Uudenmaan ELY-keskuksen Kumppanina kotoutumisessa -hanke järjestää yhdessä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa webinaarin, jossa esitellään Vieraskieliset aikuiset ammatillisessa koulutuksessa -selvityksen tuloksia.

Toukokuun kumppanuusohjelman verkostopäivän aiheena on toukokuussa pitovoima. Tilaisuudessa pohditaan, miten voidaan vahvistaa maahanmuuttaneiden työntekijöiden ja opiskelijoiden osallisuutta ja hyvinvointia Suomessa.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 24.5. toimintaansa esittelee Suomen Pakolaisapu ry.

Järjestäjä: TEM

Hyvien väestösuhteiden foorumi järjestetään toisen kerran 28.-29.5.2024. Vuoden 2024 hyvien väestösuhteiden foorumi järjestetään Kajaanissa. Foorumin tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita kautta Suomen kertomaan ja kuulemaan, mitä kaikkea ja ketkä tekevät hyvien väestösuhteiden edistämiseksi ja rasismin torjumiseksi.

Hyvien väestösuhteiden foorumi järjestetään toisen kerran 28.-29.5.2024. Vuoden 2024 hyvien väestösuhteiden foorumi järjestetään Kajaanissa. Foorumin tarkoituksena on tuoda yhteen toimijoita kautta Suomen kertomaan ja kuulemaan, mitä kaikkea ja ketkä tekevät hyvien väestösuhteiden edistämiseksi ja rasismin torjumiseksi.

Kumppanuusohjelman ja Moniheli ry:n Järjestöt tutuksi -tietoiskussa kuullaan kotoutumista edistävien järjestöjen ja yhdistysten työstä.

Järjestäjä: TEM