Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Kauppakamarin webinaarissa esitellään yrityksille kieliratkaisuja työyhteisön kielellisiin haasteisiin tarjoava palveluntarjoaja Kielibuusti. 

Uudenmaan ELY-keskus järjestää ajankohtaiswebinaarin vanhuspalveluiden asiakaskunnan monikulttuuristumisen tilannekuvasta, palveluiden saavutettavuuden ja järjestämisen solmukohdista ja kehittämistarpeista 16.4.2024.

Suomen Pakolaisapu järjestää maksuttoman Oleskelulupaneuvonnan perusteet järjestötoimijalle -etäkoulutuksen.

Tervetuloa kuulemaan alustavia tutkimustuloksia käynnissä olevasta Valtioneuvoston Tutkimus- ja selvitystoiminnan hankkeesta: Ulkomaalaistaustaisten ja vieraskielisten suomalaisten yhteiskunnallinen osallistuminen (UTViS) etäyhteydellä keskiviikkona 17.4.

Järjestäjä: VNK

Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelma kutsuu pakolaisten vastaanoton ja kotoutumisen parissa työskentelevät toimijat yhteiseen Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostopäivään torstaina 18.4.2024. Vuonna 2024 Pakolaisesta työkaveriksi -teemalla järjestettävä päivä tarjoaa näkökulmia, ratkaisuja ja käytännön vinkkejä pakolaisten työllistymiseen, ammattilaisten yhteistyöhön ja monimuotoisempaan työelämään.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 19.4. työstään kertoo AVIn työsuojelu.

Järjestäjä: TEM

Euroopan parlamentti ja jäsenmaita edustava EU:n neuvosto pääsivät 20.12.2023 alustavaan sopuun laajasta muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikan uudistuksesta (New Pact on Migration and Asylum, pakti). Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN) ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto (EPLO) järjestävät aiheesta keskustelutilaisuuden Helsingissä 19.4.