Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Webinaarissa kuullaan työllisyyden edistämiseen liittyviä tutkijapuheenvuoroja, jotka pohjautuvat Työkykyohjelman ja sen laajennuksen tutkimushankkeen (RRP) sekä Työllisyyden kuntakokeilujen arviointitutkimuksen tuloksiin.

Järjestäjä: THL

Webinaarisarja Kohti kotoutumislain kokonaisuudistusta 2025 tarjoaa tietoa ja tukea kotoutumislain kokonaisuudistukseen (KOTO24) valmistautumisessa. Kevään 2024 aikana järjestettävissä webinaareissa käydään läpi, miten kotoutumislain uudistus vaikuttaa kotoutumista edistävien toimijoiden vastuisiin ja tehtäviin. Tiistaina 9.4. aiheena kunnan kotoutumisohjelma ja siihen sisältyvät kotoutumista edistävät palvelut.

Järjestäjä: TEM

Tule mukaan kuulemaan SIMHE-palveluissa (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) kehitetyistä hyvistä käytänteistä korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien kielitaitoon liittyen.

KEHA-keskuksen Koto-digi-hanke ja järjestelmäkehittäjä Tietoevry esittelevät vuoden 2024 aikana valtakunnallisen kotoutumisen asiakastietojärjestelmän rakenteita ja ratkaisuja. Keskiviikkona 10.4. järjestettävässä toisessa demossa esitellään jo valmiita kokonaisuuksia kunnille.

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista. Tilaisuudet järjestetään osana kotoutumisen kumppanuusohjelman toiminta tutuksi -tietoiskuja, jotka järjestetään perjantaisin klo 9-10. Huhtikuun tilaisuudessa 12.4.2024 teemana on työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaneiden kotoutuminen.

Järjestäjä: TEM

Kotoutumisen kumppanuusohjelman Kotoutumisen tilannekuva -tietoiskuissa kuulet tutkimustietoa kotoutumisen nykytilasta ja saat näkökulmia kotoutumista edistävän työn kehittämiseen. Perjantaina 12.4.2024 järjestettävän tietoiskun teemana on hyvinvointi.

Järjestäjä: TEM