Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Tulevaisuuden työmarkkinat ja Kumppanina kotoutumisessa-koordinaatiohankkeet kokoavat yritykset, työnantajat, työelämän kehittäjät ja kaikki muut aiheesta kiinnostuneet keskustelemaan maahanmuuttaneiden rekrytoinnista.

Tilaisuudessa julkaistaan selvitys, jossa tarkastellaan kuntien maahanmuuttaneiden osaamiskeskusten, matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalveluiden sekä Talent Hubien tilannetta, käytäntöjä sekä palveluiden juurtumisen edellytyksiä osaksi kuntien palvelutarjontaa.

Järjestäjä: TEM

KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehitetään valtakunnallista kotoutumisen asiakastietojärjestelmää, joka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 alkaen. Koto-digi-hanke ja järjestelmäkehittäjä, Tietoevry, järjestävät tulevana vuotena demoesittelyitä jo valmiista järjestelmän toiminnoista.

Moniheli, Hyte ry ja Uudenmaan ELY-keskus järjestävät yhteistyömessut kotoutumisen parissa toimiville järjestöille, viranomaisille ja muille toimijoille. Tilaisuudessa pääset tutustumaan eri toimijoiden työhön ja etsimään uusia kummppaneita.

Kuntaliiton webinaarin ohjelmassa kuullaan tiivistys kunnallisen yhdenvertaisuussuunnittelun olennaisista asioista sekä asiantuntijaesityksiä aiheista, joihin kannattaa kiinnittää yhä enemmän huomiota tulevassa yhdenvertaisuustyössä.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 7.6. esitellään KEHA-keskuksen Koto-digi-hankkeessa kehittävää Kototutumisen asiakastietojärjestelmää.

Järjestäjä: TEM

Den 7 juni blir det en förmiddag med samlad information på svenska om det som är aktuellt inför reformen av integrationslagen (KOTO24).

Järjestöverkoston kesäkuun tapaamisen teemana ovat KOTO24-uudistus ja monikielinen yhteiskuntaorientaatio erityisesti järjestönäkökulmasta.

DEMOGRAPHY Talks -webinaarisarja tarjoaa tutkittua tietoa väestön muutoksista. 11.6. järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan ajankohtaisesta tutkimuksesta liittyen perheenyhdistämiseen ja perheeseen ilman huoltajaa tulleiden nuorten elämässä.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Kesäkuun tietoiskussa kuullaan tutkimusnäkökulma, jonka aiheena on Korkeakoulutetut maahanmuuttaneet työelämässä – arjen kielivalintoja ja työpaikkojen kielikäytänteitä.

Järjestäjä: TEM