Seminaari: Kielitietoisuus sosiaali- ja terveysalalla: tietoa, käytäntöjä ja kysymyksiä työyhteisössä

Torstai 2.11.2023 klo 12.00 –  15.30

Mobile Futures -hanke järjestää yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Migdia-tutkimushankkeen, Taitotalon ja Siirtolaisuusinstituutin kanssa aiheesta kiinnostuneille avoimen iltapäiväseminaarin Turussa sekä etänä verkossa 2.11.2023 klo 12.00-15.30.

Aika: torstai 2.11.2023 kello 12.00-15.30
Paikka: luentosali Argentum, Aurum, Åbo akademi (Henrikinkatu 2, Turku) ja etänä verkossa

Mitä kielitietoisuus tarkoittaa sosiaali- ja terveysalalla? Mitä työntekijöiltä vaaditaan, entä kenen vastuulla kielitietoisuuden toteutuminen on? Miten arjessa toimitaan?  

Kieli on oleellinen osa työn tekemistä ja vuorovaikutusta työpaikoilla. Monikielistyvien työyhteisöjen kehittämiseksi peräänkuulutetaan usein kielitietoisuutta eli kielenkäytön tapojen tietoista ja aktiivista havainnointia ja kehittämistä. Tilaisuus on suunnattu alan ammattilaisille, jotka kohtaavat näitä kysymyksiä omassa työssään, sekä aiheesta kiinnostuneille alan opiskelijoille ja kouluttajille. Uskomme, että tilaisuus tarjoaa kiinnostavia näkökulmia myös johto- ja esimiestehtävissä toimiville

Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua etänä, mutta tilaisuuden vuorovaikutteisuudesta johtuen kannustamme osallistujia saapumaan paikan päälle.  Tilaisuus on osallistujille maksuton. Ilmoittaudu seminaariin 30.10.2023 mennessä. 

Lisätietoja tapahtumasta löydät Mobile Futures -hankkeen nettisivuilta. 

Kohderyhmät: kunnat, media, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet