Suomalaisen pakolaispolitiikan puoli vuosisataa

Keskiviikko 18.10.2023 klo 13.00 –  19.00

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun ensimmäiset pakolaiset saapuivat Suomeen Chilestä. Seminaarissa käsitellään chileläispakolaisten vastaanottoon, heidän omiin kokemuksiin sekä Suomen pakolaispolitiikan pitkään linjaan ja nykytilaan.

Aika: 18.10.2023 klo 13-15 ja 17-19

Paikka: Tiedekulma (Helsinki) ja verkkolähetys

Seminaari keskittyy Chilen vallankaappaukseen 50 vuotta sitten, mutta pakolaisuutta käsitellään historian lisäksi myös nykypäivän näkökulmasta. Chileläisten jälkeen Suomeen saapui 1970-luvulla noin 500 venepakolaista Vietnamista ja tuhansia Afrikan sarven sotaa pakenevia somalialaisia 1990-luvun alussa. Myöhemmin isoja pakolaisryhmiä on tullut esimerkiksi Afganistanista, Irakista, Turkista ja Ukrainasta.

Seminaari jakautuu kahteen osuuteen. Ensimmäisessä osassa klo 13-15 keskitytään chileläispakolaisten vastaanottoon, heidän omiin kokemuksiin sekä vaikutukseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Toisessa osassa klo 17-19 syvennytään Suomen pakolaispolitiikan pitkään linjaan – mikä on muuttunut 50 vuodessa, ja mikä taas ei?

Tilaisuuden järjestävät Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry, Chile50-ryhmä, Helsingin yliopisto, Suomen Tiedeseura, Suomen YK-liitto ja Suomen Pakolaisapu.

Lisätietoja:
Lue lisää tilaisuudesta

Kohderyhmät: julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kansalaiset, kunnat, hyvinvointialueet, valtionhallinto, media, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset