Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Toisto on suullinen menetelmä, jonka avulla suomen kielen alkeita opetetaan ja opetellaan kuuntelemalla, toistamalla ja puhumalla. Koulutuksessa kerrotaan menetelmän käytöstä suomen alkeiden opettamisessa.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat 19.1.2024, kun toimintaansa esittelee Helsinki Pride -yhteisö.

Järjestäjä: TEM

Kela järjestää keskiviikkona 24.1.2024 infotilaisuuden työttömyysturvan, asumistuen ja toimeentulotuen muutoksista vuonna 2024.

Kuntaliiton tilaisuudessa keskitytään kotoutumislain uudistukseen ja siihen mitä tukea kunnille on tarjolla uudistuvien kotoutumispalvelujen toimeenpanoon.

Tilaisuudessa esitellään työ- ja elinkeinoministeriön tilaamaa selvitystä monikielisen yhteiskuntaorientaation toteuttamisvaihtoehdoista ja kehittämistarpeista. Selvityksen havaintojen lisäksi tilaisuudessa kuullaan esimerkkejä yhteiskuntaorientaation käytännön toteutuksesta Suomessa ja Ruotsissa.

Järjestäjä: TEM

Siirtolaisuusinsotuutti ja Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seura ETMU ry järjestävät osana Tieteiden yö -tapahtumaa paneelikeskustelun, jossa pohditaan maahanmuuttoon liittyvän tutkimuksen ja politiikanteon välistä kuilua eli sitä, mitkä ovat haasteita tutkimuksen soveltamisessa lainsäädännön ja politiikan teossa.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat alkuvuoden 2024 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 26.1. toimintaansa esittelee Startup Refugees.

Järjestäjä: TEM

Infossa kerrotaan, miten kotoutumisentukena.fi-verkkopalvelua voi hyödyntää etenkin ohjaus- ja neuvontatyössä.

Kumppanina kotoutumisessa -koordinaatiohanke järjestää 31.1.2024 hankepäivän, jonka aiheina ovat osaaminen, osallisuus ja työllisyys.