Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Tutkimus tutuksi -tietoiskussa esitellään ajankohtaista kotoutumiseen ja maahanmuuttoon liittyvää tutkimusta. Tutkimus tutuksi -tietoiskut järjestetään yhteistyössä Mobile Futures -hankkeen kanssa.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat syksyn 2023 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 8.12. toimintaansa esittelee SAK:n työsuhdeneuvonta.

Järjestäjä: TEM

TE24 ja KOTO24 webinaarissa tarkastellaan työllisyysalueiden muodostumisen tilannekuvaa, toimeenpanon valmistelun vaiheita ja toisaalta odotuksia vuodelle 2024. Lisäksi webinaarissa kuullaan tuesta alueelliselle valmistelulle.

Järjestäjä: TEM

Maanantaina 11.12.2023 klo 9-12 järjestettävässä koulutuksessa käydään läpi alaikäisenä ilman huoltajaa tulleiden lasten ja nuorten kuntiin ohjaamiseen ja kotoutumisen edistämiseen liittyviä viranomaisvastuita, prosesseja ja palveluita.

Järjestäjä: SM, STM, TEM

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja.

Järjestäjä: TEM

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma järjestää sidosryhmätilaisuuden valtion kotoutumisen edistämisohjelmasta, joka laaditaan vuosille 2024–2027.

Järjestäjä: TEM

Suomen Punaisen Ristin koordinoima valtakunnallisen vastaanottotoiminnan ja kotoutumisen tuen järjestöverkoston lähitapaamisen järjestetään torstaina 14.12.2023 klo 8:30-12:30 hotelli Presidentissä.

Kumppanuusohjelman ja Moniheli ry:n Järjestöt tutuksi -tietoiskussa kuullaan kotoutumista edistävien järjestöjen ja yhdistysten työstä. Tämä on syyskauden 2023 viimeinen tietoisku.

Järjestäjä: TEM

Tilaisuudessa esitellään vuoden 2024 kevään AMIF-rahastossa avautuvien rahoitushakujen yleisiä tavoitteita ja kriteereitä sekä erityisesti työ- ja elinkeinoministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön toiminta-alaan liittyvien hankehakujen painopisteitä.

Järjestäjä: SM, TEM

Etnisten suhteiden neuvottelukunta (ETNO) toteutti syyskuussa 2023 dialogisarjan, jossa nuoret ja aikuiset keskustelivat yhdessä nuorten kohtaamasta rasismista ja häirinnästä, sekä niiden vaikutuksista nuorten elämään. Tilaisuudessa julkaistaan dialogien yhteenvetoraportti.

Järjestäjä: OM