Koulutus alaikäisenä ilman huoltajaa tulleiden kuntiin siirtymisestä, asumisesta ja palveluista

Maanantai 11.12.2023 klo 9.00 –  12.00

sisäministeriö sosiaali- ja terveysministeriö työ- ja elinkeinoministeriö

Maanantaina 11.12.2023 klo 9-12 järjestettävässä koulutuksessa käydään läpi alaikäisenä ilman huoltajaa tulleiden lasten ja nuorten kuntiin ohjaamiseen ja kotoutumisen edistämiseen liittyviä viranomaisvastuita, prosesseja ja palveluita.

Aika: 11.12.2023 klo 9-12

Paikka: verkossa 

Koulutuksessa käsitellään myös tilapäistä suojelua saaviin sekä täysi-ikäistyviin nuoriin liittyviä erityiskysymyksiä. Huomioithan, että tilaisuuden ohjelma on voimassa olevan lainsäädännön mukainen. 
 
Koulutus on tarkoitettu alaikäisenä ilman huoltajaa tulleiden palveluiden järjestämisestä vastaaville viranomaisille sekä esimerkiksi hyvinvointialueilla, kunnissa, ELY-keskuksissa ja vastaanottokeskuksissa alaikäisenä ilman huoltajaa tulleiden lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. 

Ilmoittaudu koulutukseen 7.12.2023 mennessä Webropol-lomakkeella.
 
Koulutus järjestetään etäyhteydellä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Koulutus tallennetaan ja tallenne julkaistaan tilaisuuden jälkeen kotoutumisen osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla.

Koulutuksen järjestää työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelma yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, sisäministeriön ja Maahanmuuttoviraston kanssa. 

Lisätietoja:
Kutsu koulutukseen

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet