Pohjoisen yhteiset voimat 2024: Pakon edessä vai ennakoiden? - Työvoimapulan ratkaisuna maahanmuuttaneet

Torstai 31.10.2024 klo 10.00 –  12.00

Pohjoisen yhteiset voimat − työllisyys- ja elinvoimatapahtuma kokoaa yhteen Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan työllisyyden ja elinvoiman parissa toimivat tahot. Tulevaisuuden työmarkkinat ja Kumppanina kotoutumisessa -hankkeiden (ESR+) ohjelmassa keskustellaan kansainvälisten osaajien tarpeesta Pohjois-Suomessa.

Aika: 31.10.2024 klo 10-12
Paikka: verkossa tai Lapin ammattikorkeakoulu (Tietokatu 1, Kemi) 

Pohjoisen yhteiset voimat -tapahtuman pääteemana on alueiden välinen yhteistyö ja verkostoituminen Pohjois-Suomen tulevaisuuden rakentamiseksi. Kahden päivän aikana keskitytään työllisyyden ja elinvoiman kannalta ajankohtaisiin teemoihin ja etsitään uusia tapoja edistää alueiden vahvuuksia. Ohjelma, kahvit ja iltatilaisuus ovat osallistujille maksuttomia.’

Pakon edessä vai ennakoiden –ohjelmaosiossa keskustellaan Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin näkökulmasta kansainvälisten osaajien tarpeesta Pohjois-Suomessa, erityisesti keskittyen Suomeen jo muuttaneisiin sekä kuullaan työnantajien ja rekrytointiyhteistyötä tekevien näkemyksiä maahanmuuttaneiden rekrytoinnista. Miten työvoiman tarvetta on ennakoitu ja mitkä ovat avaintekijöitä onnistuneessa rekrytoinnissa? 

Lisätietoja: 
Tutustu koko tapahtuman ohjelmaan 
Ilmoittaudu tapahtumaan 15.10. mennessä

Kohderyhmät: hyvinvointialueet, julkinen hallinto, järjestöt ja yhteisöt, kunnat, valtionhallinto, yritykset