Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja. Lokakuun osaamispysäkillä kuullaan vinkkejä tekoälyn käytöstä asiantuntijatyössä.

Järjestäjä: TEM

Työttömien terveyspalvelujen ammattilaisverkoston tapaamisessa käsitellään esimerkiksi tulkkipalveluita terveystarkastuksessa, monikulttuurisuuden huomioimista terveyspalveluissa sekä työkaluja asiakaskohtaamiseen.

Järjestäjä: THL

Tutkimus tutuksi -tietoiskuissa esitellään maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää tutkimusta ja tarjotaan tilaisuus keskustelulle. Lokakuun tietoiskun aiheena on ulkomaalaisten neuvonta ja oikeusapu viranomaisasioissa.

Järjestäjä: TEM

THL:n ja STM:n järjestämä työkokous tuo yhteen aiheen parissa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita sekä eri yhteisöjen jäseniä. Tapahtuma on tarkoitettu työssään mahdollisia silpomisen uhan alla olevia ja silpomisen läpikäyneitä asiakkaita kohtaaville ja heidän palveluistaan vastaaville asiantuntijoille ja ammattilaisille sekä päättäjille.

Järjestäjä: STM, THL

Järjestöverkoston vuoden kolmannen tapaamisen teemoina ovat kansainvälistä suojelua ja turvapaikanhakua koskevat lakimuutokset ja niiden vaikutukset sekä yhteinen tilannekuva vastaanottotoimintaan ja kotoutumisen tukeen liittyen.

KEHA-keskuksen kotoutumisen edistämisen tiimin webinaarisarjassa esitellään uuden kotoutumislain mukaisia keskeisimpiä kuntien tehtäviä, jotka edistävät kotoutumista. Webinaari on suunnattu kaikille kotoutumisen parissa työskenteleville asiantuntijoille.

The event by the Partners in Integration project focuses on the critical topic of supporting immigrants’ integration into the Nordic labour markets.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteuttaa vuoden kestävän, maksuttoman kokonaisvaltaisen koulutuksen antirasismista. Haku kiihdyttämö-koulutukseen on auki 26.8.– 28.10.2024. Webinaarissa kuullaan lisää oppimisprosessin sisällöistä ja voi kysyä lisätietoa kiihdyttämön toiminnasta.

Järjestäjä: THL

Tule oppimaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden PALOMA-verkostolaisten kanssa. PALOMA-verkostokahvit on suunnattu työssään pakolaistaustaisia asiakkaita kohtaaville ammattilaisille.

Järjestäjä: THL

to 10.10.2024–
pe 11.10.2024

Siirtolaisuusinstituutin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetyssä symposiumissa pohditaan muuttoliikkeiden tulevaisuutta moninaistuvan työelämän, ilmastokriisin, aluekehityksen sekä arkistojen näkökulmasta. To celebrate its 50th anniversary the Migration Institute of Finland is organising a symposium that reflects on the future of migration in diversifying working life, in relation to the climate crisis, in regional development, and in archives.

Integration 2024 tutuksi -tietoiskuissa kerrotaan Integration 2024 -tapahtumasta ja sen järjestelyistä ja toimijoista.

Järjestäjä: TEM

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää hallituksen esityksestä infotilaisuuden sidosryhmille. Tilaisuus on suunnattu erityisesti kunnille ja hyvinvointialueille, mutta se on avoin myös muille kotoutumisen edistämisen toimijoille.

Järjestäjä: TEM

KEHA-keskuksen kotoutumisen edistämisen tiimin webinaarisarjassa esitellään uuden kotoutumislain mukaisia keskeisimpiä kuntien tehtäviä, jotka edistävät kotoutumista. Webinaari on suunnattu kaikille kotoutumisen parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Finnish National Agency for Education organizes a webinar series on recognition of qualifications. The webinars provide information on recognition of qualifications in general or from the perspective of professions in the fields of teaching as well as early childhood education and care.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskuissa eri toimijat kertovat työstään kotoutumisen edistämisen, pakolaisten vastaanoton ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa. Perjantaina 18.10.2024 kuullaan poliisin työstä kotoutumisen ja maahanmuuton parissa.

Järjestäjä: TEM

Opetushallituksen ja Valviran yhteisessä webinaarissa käsitellään tutkintojen tunnustamista Opetushallituksessa ja Valvirassa. Webinaarissa kerrotaan tutkintojen tunnustamisesta kummankin viraston vastuulla olevien ammattien näkökulmasta.

Pirkanmaan ELY-keskus, Tampereen kaupunki ja Moniheli ry järjestävät tapahtuman, jossa saat käytännön tietoa tekoälyn perusteista ja erilaisista eettisistä näkökulmista.

Kumppanuudessa-hankkeen webinaarissa tarkastellaan, mitä hyvinvointialueiden järjestöyhteistyö tarkoittaa. The webinar by the Partnership project looks at what cooperation between associations and Wellbeing services counties means.

Awaleadin seminaarissa kuullaan, mitä uusi tutkimuspohjainen kirja Maahanmuuttajalasten koulumenestyksen esteet Suomessa? kertoo ja keskustellaan aiheesta.

1.1.2025 voimaan tuleva kotoutumislain kokonaisuudistus aiheuttaa muutoksia kunnille ja hyvinvointialueille maksettaviin korvauksiin. Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelma (AMIF) järjestää torstaina yhteistyössä KEHA-keskuksen kanssa 24.10.2024 koulutuksen kotoutumislain mukaisista korvauksista, korvausten hakemisesta ja maksatuksesta.

Järjestäjä: TEM

Järjestöt tutuksi -tietoiskussa maahanmuuton ja kotoutumisen edistämisen parissa toimivat järjestöt ja yhdistykset esittelevät toimintaansa. Lokakuun tietoiskussa toimintaansa esittelee Fenix ry.

Järjestäjä: TEM

KEHA-keskuksen kotoutumisen edistämisen tiimin webinaarisarjassa esitellään uuden kotoutumislain mukaisia keskeisimpiä kuntien tehtäviä, jotka edistävät kotoutumista. Webinaari on suunnattu kaikille kotoutumisen parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Hyvät väestösuhteet -hankkeen ja valtakunnallisen Etnon (etnisen suhteiden neuvottelukunta) webinaarissa keskustellaan työelämän monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisestä. Webinaarin tarkoitus on tarjota toimijoille esimerkkejä eri alueiden toimenpiteistä, tarjota toimijoille tietoa eri alueilta sekä löytää väylä päästä keskusteluihin työnantajien kanssa.

Cultura‑säätiön konferenssin aiheena on Medialuottamuksen rooli kotoutumisessa. Tilaisuudessa julkaistaan Suomen venäjänkieliset 2024 –seurantaselvityksen tulokset, jossa on tarkasteltu muun muassa venäjänkielisten luottamusta suomalaiseen mediaan ja näkemyksiä suomalaisesta yhteiskunnasta.

Webinaarissa esitellään Hyvät väestösuhteet -hankkeen kehittämä väestösuhteita edistävä tiedonkeruu- ja päättäjätilaisuustyökalu sekä kuullaan, miten sitä on hyödynnetty eri kaupungeissa ja minkälaisia hyviä väestösuhteita edistäviä toimenpiteitä kunnat ovat ottaneet käyttöönsä.

Järjestäjä: TEM

Pohjoisen yhteiset voimat − työllisyys- ja elinvoimatapahtuma kokoaa yhteen Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan työllisyyden ja elinvoiman parissa toimivat tahot. Tulevaisuuden työmarkkinat ja Kumppanina kotoutumisessa -hankkeiden (ESR+) ohjelmassa keskustellaan kansainvälisten osaajien tarpeesta Pohjois-Suomessa.