Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi palvelut .
Työllisyysalueet vastaavat tulkkauspalveluiden hankinnasta 1.1.2025 alkaen
1.3.2024 | Uutinen
Kun julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille ja kuntien muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025, myös vastuu näissä palveluissa käytetyn tulkkauksen kilpailuttamisesta ja hankinnasta siirtyy. KEHA-keskuksen kilpailuttamaa tulkkauspalvelua voi käyttää nykyiseen tapaan julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta säädetyn lain mukaisissa tehtävissä tarvittaviin tulkkaustilanteisiin 31.12.2024 saakka.
Ulkomaalaisten työllisyysaste lähtenyt laskuun
22.12.2023 | Uutinen
Ulkomaalaisia työttömiä työnhakijoita oli marraskuussa 38 380, mikä on 15 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista. Ulkomaalaisten työllisyysaste pysytteli vuoden 2023 alkupuoliskolla korkeammalla tasolla kuin ennen koronakriisiä, mutta nyt työllisyysasteen trendi on lähtenyt heikkenevän suhdanteen vuoksi laskuun.
Viitearkkitehtuurit tukevat kotoutumista ja työllisyyttä edistävien palveluiden paikallisessa suunnittelussa
20.12.2023 | Uutinen
Viitearkkitehtuureissa kuvataan yleisellä tasolla kuntien kotoutumisen edistämisen ja työvoimaviranomaisen palvelujärjestelmiä kotoutumislain kokonaisuudistuksen (KOTO24) ja työvoimapalveluiden uudistuksen (TE24) jälkeen 1.1.2025 alkaen. Kunnat ja työvoimaviranomaiset voivat hyödyntää viitearkkitehtuureita esimerkiksi tiedonhallintamallin ja palveluiden suunnitellussa.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Sivut, joissa tagi palvelut .
Kohti kotoutumislain kokonaisuudistusta 2025 -webinaari
7.5.2024 - 7.5.2024
Webinaarisarja Kohti kotoutumislain kokonaisuudistusta 2025 tarjoaa tietoa ja tukea kotoutumislain kokonaisuudistukseen (KOTO24) valmistautumisessa. Kevään 2024 aikana järjestettävissä webinaareissa käydään läpi, miten kotoutumislain uudistus vaikuttaa kotoutumista edistävien toimijoiden vastuisiin ja tehtäviin. Tiistaina 7.5. aiheena kotoutumisen suunnittelu ja seuranta kunnassa.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Sivut, joissa tagi palvelut .
Tuleeko kohtaamisesta ylellisyyttä?
4.12.2020
OECD on nimennyt luku-, numero- ja kirjoitustaidon perustaidoiksi, joiden heikko osaaminen vaikeuttaa maahanmuuttaneiden kotoutumista ja osallisuutta, sillä PIAAC-tutkimuksen mukaan ikä,...
Muutoksen tuulet puhalsivat Pohjanmaalla Kotona Suomessa -hankekaudella 2015–2020
23.10.2020
Kotoutumisen edistämisen rakenteet ovat muuttuneet Pohjanmaalla vuosien 2015 ja 2020 välisenä aikana. Rakenteissa on siirrytty usealta eri vastuualueelta kohti yhtenäisiä ja yhteistyössä...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.