Kumppanuusalusta – kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoiden yhteistyötila avautuu tänään!

Julkaisuajankohta 2.12.2021 9.00
Uutinen

Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille. Alusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021 beta-versiona. Rekisteröidy alustalle ja tule mukaan Kumppanuusalusta-yhteisöön!

Kumppanuusalustan tavoitteena on tarjota neutraali, turvallinen ja maksuton tila ja yhteisö kaikille kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Kumppanuusalusta helpottaa yhteistyön tekemistä, tiedonvaihtoa ja verkostoitumista tietyn teeman, alueen tai vaikka tapahtuman ympärillä. 

Yhteistyötila on tavallista verkkosivua suljetumpi extranet-sivusto, joka koostuu beta-vaiheessa työtiloista, yhteyshenkilöhausta ja omasta profiilista. Alustalle toivotaan satoja rekisteröityneitä jäseniä ympäri Suomea!

Kumppanuusalusta on turvallinen yhteisö ja vaatii rekisteröitymisen

Kumppanuusalustalle pääsevät vain rekisteröityneet käyttäjät, jotka alustan ylläpitäjien täytyy hyväksyä ennen kuin käyttäjä pääsee alustalle. Hyväksymisessä voi kestää 1–5 työpäivää. Varsinkin heti avaamisen jälkeen hyväksyminen voi ruuhkaantua, joten odota rauhassa viestiä tunnuksista alustalle.

Rekisteröityminen on helppoa ja nopeaa, ja sen sekä ylläpitäjien käyttäjähyväksynnän ansiosta alustalla toimiminen on turvallista. Käyttäjät hyväksytään erikseen myös alustalla oleviin työtiloihin, mikä lisää alustan turvallisuutta. Kumppanuusalusta ei kuitenkaan ole tarkoitettu turvaluokitellun ja salaisen aineiston jakamiseen. 

Suosittelemme rekisteröitymään alustalle ensisijaisesti työsähköpostiosoitteella. Se nopeuttaa alustalle hyväksyntää ja edistää alustan toimivuutta esimerkiksi yhteystyökumppaneiden hakemisessa. Kumppanuusalustalle voi rekisteröitymisen jälkeen kirjautua esimerkiksi Google (Gmail)-tunnuksin, jos olet käyttänyt rekisteröitymisessä samaa sähköpostiosoitetta kuin palveluissa.

Alustalle hyväksytään vain kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton ja maahanmuuton toimijoita sekä ammattilaisia, jotka kohtaavat työssään maahanmuuttaneita ja esimerkiksi henkilöitä, jotka ovat mukana erilaisissa kotoutumisen, pakolaisten vastaanoton ja maahanmuuton työryhmissä tai aktiivisia vapaaehtoistoiminnassa. Alustalle ei hyväksytä ketä tahansa, jotta alustan turvallisuus ja ammattimaisuus säilyvät.

Tutustu ennen rekisteröitymistä Tietoa palvelusta -sivuilla alustan käyttöehtoihin, ohjeisiin ja alustaan. Rekisteröidy alustalle osoitteessa kumppanuusalusta.kotoutuminen.fi.  

Rekisteröitymisen vahvistaminen saattaa antaa joillekin virheilmoituksen: "Rekisteröitymispyynnön vahvistaminen epäonnistui. Rekisteröitymispyyntö on jo vahvistettu tai osoite on viallinen."  Virheilmoituksesta ei tarvitse välittää. Se on tiedossa oleva tekninen ongelma. Jos et saa salasanaviestiä 7 työpäivän kuluessa virheilmoituksen saamisen jälkeen, ole yhteydessä ylläpitoon osoitteeseen [email protected].

Rekisteröityneiden Kumppanuusalustalla voit:

  • luoda työtiloja, joissa voi keskustella sekä jakaa ja työstää tiedostoja ja muuta materiaalia
  • etsiä alueesi toimijoita tai yhteistyökumppaneita yhteyshenkilöhausta esimerkiksi alueen tai teeman mukaan
  • verkostoitua tai luoda uusia verkostoja

Kumppanuusalustan kehitys jatkuu vuonna 2022

Kumppanuusalusta on julkaistu beta-versiona ja alustan kehittäminen jatkuu ensi vuonna. Kysyntä yhteistyötilaa kohtaan on ollut suurta, joten alusta on päätetty avata tietoisesti keskeneräisenä. Tekninen toteutus ja kaikki alustan ominaisuudet eivät ole vielä täysin valmiit, ja kieliversioinneissa voi olla puutteita. Jo beta-vaiheessa käytössä olevat toiminnallisuudet luovat kuitenkin uusia mahdollisuuksia yhteistyön tekemiseen kotoutumisen ja pakolaisten vastaanoton kentällä.  

Tarkempia ohjeita Kumppanuusalustasta ja sen käytöstä julkaistaan tietoa palvelusta -osiossa. Järjestämme julkaisun jälkeen Kumppanuusalustasta myös lyhyitä tietoiskuja ja tukiklinikoita. Klinikoille voit liittyä ilman ilmoittautumista, jos sinulle tulee rekisteröitymiseen ja Kumppanuusalustan käyttöön liittyviä ongelmia. Infotilaisuuksissa kerrotaan yleisemmin alustasta. 

Tervetuloa Kumppanuusalustalle -infotilaisuudet

Yleisinfo alustasta ja lyhyt mahdollisuus yleisten alustaa koskevien kysymysten esittämiseen. Ilmoittaudu ennakkoon. Ilmoittautuminen avataan torstaina 2.12. Infot ovat suomenkielisiä.

Kumppanuusalusta -tukiklinikat

Tekniseen tukeen ja ongelmiin esim. rekisteröitymisessä. Ei ennakkoilmoittautumista, mutta nopeat syövät hitaat eli emme päästä klinikalle kerralla yli 15 henkilöä. Tukiklinikoilla neuvotaan suomeksi, tarvittaessa englanniksi.

Kumppanuusalustaa ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus ja työperäinen maahanmuutto- ja kotouttamisyksikkö. Kumppanuusalusta on osa kotoutumisen kumppanuusohjelman verkkopalvelukokonaisuutta, johon kuuluvat myös kotoutuminen.fi ja kotoutumisentukena.fi. Kumppanuusalusta ja verkkopalvelut ovat suunnattu kaikille maahanmuuttaneita työssään kohtaaville ammattilaisille.

Lisätietoa:
Kumppanuusalusta.kotoutuminen.fi
Tietoa Kumppanuusalustasta
Rekisteröidy Kumppanuusalustalle
Kotoutumisen kumppanuusohjelma
Kotoutuminen.fi
Kotoutumisentukena.fi 

Takaisin uutisiin