Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi kielitaito .
Avoin rahoitushaku: vieraskielisten kielellinen tuki
31.1.2024 | Uutinen
Hämeen ELY-keskuksessa on nyt haettavana rahoitusta hankkeille, jotka tukevat koulutuksen järjestäjien ja korkeakoulujen kykyä tarjota vieraskielisille oppijoille riittävää kielellistä tukea koulutuspolun eri vaiheissa. Rahoitushaku toteutetaan valtakunnallisessa Maahanmuuttaneiden toimiva arki Suomessa -teemassa ja sen sisältöosiossa Vieraskielisten kielellinen tuki. Rahoitusta voi hakea 15.1.–2.4.2024.
Karvi arvioi maahanmuuttaneiden lukutaitokoulutuksen
10.2.2022 | Uutinen
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi arvioi vuoden 2022 aikana aikuisten maahanmuuttaneiden lukutaitokoulutuksen. Selvitys tuottaa tietoa maahanmuuttaneiden luku- ja kirjoitustaidon koulutuksen suunnittelun, toteutuksen, arvioinnin ja kehittämisen tueksi. Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutus siirtyi opetus- ja kulttuuriministeriölle työ- ja elinkeinoministeriöltä vuoden 2018 alussa. 
Moniheli ry, Sininauhasäätiö ja VVA ry julkaisivat raportin ulkomaalaistaustan vaikutuksesta vuokralaisen valintaan
2.11.2021 | Uutinen
Moniheli ry, Sininauhasäätiö ja VVA ry yhteistyössä Suomen Vuokranantajien kanssa kysyivät yksityisiltä vuokranantajilta, mitkä tekijät vaikuttavat vuokralaisen valintaan ja millainen merkitys asunnon hakijan ulkomaalaistaustalla on vuokralaisen valinnassa. Kyselyyn vastasi 364 vuokranantajaa. Raportti julkaistiin 1.11.2021.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Sivut, joissa tagi kielitaito .
VIERKO puolimatkassa -seminaari
16.5.2024 - 16.5.2024
VIERKO – Vieraskielisen opetuksen kehittäminen ammatillisessa koulutuksessa -hanke järjestää 16.5.2024 seminaarin, jonka teemana on vieraskielisten kielitaito, sen hankkiminen ja merkitys työssä .
Kumppanuusohjelman verkostopäivä
22.5.2024 - 22.5.2024
Toukokuun kumppanuusohjelman verkostopäivän aiheena on toukokuussa pitovoima. Tilaisuudessa pohditaan, miten voidaan vahvistaa maahanmuuttaneiden työntekijöiden ja opiskelijoiden osallisuutta ja hyvinvointia Suomessa.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Sivut, joissa tagi kielitaito .
Oma kielemme tukee kotoutumista
15.4.2021
Kotoutuminen etenee vuorovaikutustilanteissa eli kommunikoimalla. Hiljattain maahan muuttaneet eivät kuitenkaan useimmiten puhu suomea tai ruotsia. Siksi onkin tärkeää pohtia, millainen...
Kielitaitovaatimukset – mitä ne ovat?
15.3.2021
​​​​​​​Yhdenvertaisessa yhteiskunnassa eri väestöryhmät ovat edustettuina eri työtehtävissä. Tämän tulisi näkyä myös julkisella sektorilla siten, että esimerkiksi ikä- ja sukupuolijakaumat ja...
Tuleeko kohtaamisesta ylellisyyttä?
4.12.2020
OECD on nimennyt luku-, numero- ja kirjoitustaidon perustaidoiksi, joiden heikko osaaminen vaikeuttaa maahanmuuttaneiden kotoutumista ja osallisuutta, sillä PIAAC-tutkimuksen mukaan ikä,...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.