Hyppää sisältöön
Ihmisiä selin kädet yhdessä

Kumppanuusohjelman logo

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

Julie Bréton

Kumppanuusohjelma tuo toimijat yhteen ja lisää yhteistyötä

Kumppanuusohjelman toiminta perustuu avoimeen vuoropuheluun, jossa haastamme vanhoja ajattelumalleja, tuotamme ajankohtaista tietoa, jaamme onnistuneita käytäntöjä ja kehitämme toimintaa eteenpäin. Luomme kumppanuusohjelmassa yhteisiä foorumeita, joissa on mahdollista käydä avointa keskustelua ja joissa tuorein tieto yhdistyy asiantuntijoiden käytännön osaamiseen.

Tavoitteet ja periaatteet

"Moninaisuus on voimavara, ja osallisuus on avain yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Tuo sinunkin äänesi kuuluviin ja osaamisesi peliin."

Julie Breton, Moniheli ry

Ilmoita organisaatiosi mukaan kumppanuusohjelmaan

Kumppanuusohjelmassa rakennetaan kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa työskentelevien toimijoiden avoin valtakunnallinen verkosto. Vuonna 2021 käynnistyy myös alueellisten kumppanuusverkostojen kokoaminen. Ilmoittamalla organisaatiosi mukaan kumppanuusohjelmaan saat tiedon ohjelman ja sen kumppaneiden ajankohtaisista tapahtumista, yhteistyömahdollisuuksista ja työtä tukevista materiaaleista. Kumppanuusohjelman valtakunnallista toimintaa koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskus.

Ilmoita organisaatiosi mukaan

"Yhteistyö on tulevaisuuden taito. Rakennetaan parempi yhteiskunta yhdessä!"

Adan Mohamed, Monik ry / Etelä-Suomen Etno

Adan Mohamed

Marisel Soto Godoy

Kumppanuusohjelma on tarkoitettu kaikille kotoutumistyötä tekeville

Kumppanuusohjelman toiminta perustuu toimijoiden tarpeisiin ja näkemyksiin. Voit ilmoittaa kumppanuusohjelman toimijaksi oman organisaatiosi tai hankkeesi. Kumppanuusohjelma on valtakunnallinen.

Tutustu toimijoihin

"Kukaan ei auta yksin toista tai itseään - siihen tarvitaan meitä kaikkia. Tehdään yhdessä naisten oikeuksista totta!"

Marisel Soto Godoy, Monika-Naiset Liitto ry

Tule mukaan kumppanuusohjelmaan

Luomme kumppanuusohjelmassa yhteistyötiloja ja -tilanteita,
joissa on mahdollista käydä avointa keskustelua ja
joissa tuorein tieto yhdistyy asiantuntijoiden käytännön osaamiseen.
Pysy ajan tasalla, tilaa kumppanuusohjelman uutiskirje.

Tilaa kumppanuusohjelman uutiskirje

Ajankohtaista

Uusi selvitys kertoo ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäytön torjunnasta eri maissa ja antaa suosituksia Suomeen
11.10.2021 | Uutinen
Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti (HEUNI) on laatinut selvityksen ulkomaisen työvoiman hyväksikäytön torjunnasta eri maissa. Selvityksessä avataan viranomaisten yhteistyömalleja sekä lainsäädäntöä. Selvityksen mukaan esimerkiksi monialainen yhteistyö ja toimijoiden koulutus voisivat auttaa hyväksikäyttöön puuttumisessa.
Työelämän monimuotoisuuskoulutuksessa saat välineitä inklusiivisempaan työelämään
5.10.2021 | Uutinen
Kotoutumisen kumppanuusohjelma ja työ- ja elinkeinoministeriön työelämän monimuotoisuusohjelma järjestävät työelämän monimuotoisuuskoulutuksen kuntien ja järjestöjen toimijoille syksyllä 2021. Koulutus koostuu kolmesta koulutuskerrasta ja sen toteuttaa Nordic Diversity Trainers.
Kotoutumisentukena.fi-verkkopalvelu valtakunnallistuu
4.10.2021 | Uutinen
Kotoutumisentukena.fi on verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan kotoutumista tukevaa matalan kynnyksen toimintaa ja kotoutumisen parissa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille suunnattuja tapahtumia. Nyt palvelusta on tarkoituksena tehdä valtakunnallinen työ- ja elinkeinoministeriön tuella.

Kumppanuusteemaiset tapahtumat

Kumppanuusalusta-tukiklinikka
7.12.2021 - 7.12.2021
Kotoutumistoimijoiden yhteistyötila Kumppanuusalusta avautuu käyttäjille 2.12.2021. Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää tukiklinikoita, joilla tarjoamme alustaan liittyvää teknistä tukea ja apua ongelmiin.
Tervetuloa Kumppanuusalustalle -infotilaisuus
8.12.2021 - 8.12.2021
Kotoutumistoimijoiden yhteistyötila Kumppanuusalusta avautuu käyttäjille torstaina 2.12.2021. Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää Kumppanuusalustasta yleisiä infotilaisuuksia Teams-yhteydellä 8.12.2021, 13.12.2021 ja 12.1.2022 klo 10.00-10.30. 
Tapahtumat

Kumppanuusohjelman kehittäminen jatkuu

Kumppanuusohjelman toimintaa tulee jatkossa jäsentämään kaksivuotinen toimintasuunnitelma. Vuosien 2021–2022 toimintasuunnitelman sisältöjä on suunniteltu yhdessä kotoutumisen toimijoiden kanssa.

Voit tutustua toimintasuunnitelman luonnokseen ja antaa siitä palautetta.

Tutustu toimintasuunnitelmaan

Henkilö lukee julkaisua

Lue kumppanuusteemaan liittyviä blogeja

Toimimme rasismia vastaan
25.3.2021
Kotoutumisen kumppanuusverkoston tapaamisessa maaliskuun alussa keskusteltiin yhteiskunnan vastaanottavuutta ja antirasistista toimintaa edistävistä kumppanuuksista. Miten oma organisaatiosi voi...
Kokemuksia ja havaintoja kotoutumisesta ja maahanmuutosta – Kotona Suomessa tarjosi aitiopaikan tarkasteluun
5.2.2021
Miltä kotoutuminen ja maahanmuutto ovat näyttäneet aluekoordinaattorin aitiopaikalta katsottuna vuosina 2015–2020?
Järjestöille toivotaan nykyistä keskeisempää roolia kotoutumisen edistämiseen
30.10.2020
Järjestöjen edustajat kokoontuivat kotoutumisen selonteon kuulemistilaisuuteen syyskuussa pohtimaan järjestöjen roolia kotoutumista edistävässä työssä. Nykyistä keskeisemmän roolin saavuttaminen...