Hyppää sisältöön

Tapahtumat ja koulutukset

Kotoutumisen osaamiskeskus järjestää koulutuksia, seminaareja, webinaareja ja muita tapahtumia sekä osallistuu erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumat ja koulutukset -sivuilla julkaistaan lisätietoja osaamiskeskuksen koulutuksista ja tapahtumista sekä tietoa yhteistyökumppanien ja sidosryhmien tapahtumista.

Kotoutumisen osaamiskeskuksen ja yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista voidaan jakaa materiaaleja ja tallenteita esiintyjien luvalla. Tilaisuuksien tallenteet tai koosteet julkaisemme osaamiskeskuksen YouTube-kanavalla, jos ne täyttävät saavutettavuusvaatimukset.

Esitysmateriaaleja julkaistaan Kumppanuusalustan työtiloissa. Kumppanuusalustan käyttö vaatii palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen

Kotoutumisen osaamiskeskus YouTubessa

Tarjoa tapahtumaa julkaistavaksi sivuilla

Voit tarjota kotoutumiseen tai pakolaisten vastaanottoon liittyvää tapahtumaa tai koulutusta julkaistavaksi kotoutuminen.fi:n tapahtumasivuilla. Lähetä vinkki tapahtumasta osoitteeseen: [email protected].

Tilapäistä suojelua on syyskuun 2023 alkuun mennessä hakenut yli 60 000 Ukrainan kansalaista. Ukrainalaisten työllistyminen ja kotoutuminen Suomeen on merkittävä kysymys koko yhteiskunnan kannalta. Owal Group Oy on työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskuksen toimeksiannosta laatinut selvityksen tilapäistä suojelua saavien ukrainalaisten työmarkkina-asemasta ja julkisten työvoimapalveluiden käytöstä.

Järjestäjä: TEM

Mobile Futures -hanke järjestää yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Migdia-tutkimushankkeen, Taitotalon ja Siirtolaisuusinstituutin kanssa aiheesta kiinnostuneille avoimen iltapäiväseminaarin Turussa sekä etänä verkossa 2.11.2023 klo 12.00-15.30.

Moniheli ry:n Kumppanuudessa-hanke järjestää virtuaaliset ja valtakunnalliset yhteistyömessut järjestöille, yhdistyksille, viranomaisille ja muille yhteistyömahdollisuuksista kiinnostuneille.

Tervetuloa webinaariimme kuulemaan ja keskustelemaan tuoreista MoniSuomi-tutkimuksen tuloksista, jotka käsittelevät maahanmuuttaneiden ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Tutkimus tutuksi -tietoiskussa esitellään ajankohtaista kotoutumiseen ja maahanmuuttoon liittyvää tutkimusta. Perjantaina 3.11. esitellään uutta kotoutumisen tutkimusta. Tutkimus tutuksi -tietoiskut järjestetään yhteistyössä Mobile Futures -hankkeen kanssa.

Järjestäjä: TEM

Opetushallituksen järjestämässä webinaarissa käsitellään tietoa ja vinkkejä tiedon hakemiseen ulkomaisista koulutusjärjestelmistä tiistaina 7.11.2023 klo 9-10.

Vuosittainen työ- ja elinkeinoministeriön Pakolaisten vastaanoton ajankohtaispäivä järjestetään tiistaina 7.11.2023. Tilaisuus koostuu aamupäivän ajankohtaisosuudesta ja iltapäiväosuudesta, jossa kuullaan käytännönläheisempiä puheenvuoroja.

Järjestäjä: TEM

Tervetuloa kuulemaan tutkittua tietoa väestörakenteen muutoksista. Tiistaina 7.11.2023 Mobile Futures järjestämän webinaarin teemana on muuttoliike ja väestörakenteen alueelliset erot.

Kumppanuusohjelman osaamispysäkit ovat lyhyitä tilaisuuksia, joissa toimijat voivat jakaa konkreettisia kotoutumiseen, yhteiskunnan vastaanottavuuden edistämiseen ja pakolaisten vastaanottoon liittyviä toimintatapoja.

Järjestäjä: TEM

HyTe, Suomen Pakolaisapu sekä Suomi-Syyria Ystävyysseura järjestävät maahanmuuttaneiden työllistymisen esteitä käsittelevän tapahtuman keskiviikkona 8.11.

Mobile Futures -hanke järjestää webinaarin, jossa julkaistaan tutkimusraportti työnantajien osaamisesta, tietoudesta ja johtamisesta kansainvälisessä rekrytoinnissa ja monikulttuurisissa työyhteisöissä.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat syksyn 2023 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 10.11. on esittelyssä Nollalinjan toiminta.

Järjestäjä: TEM

EMN Suomen konferenssi järjestetään perjantaina 10.11.2023 kello 9.15-16.00. Konferenssin tavoitteena on edistää vuoropuhelua ja löytää uusia näkökulmia siihen, kuinka lapsen edun arviointia maahanmuuttoprosesseissa voitaisiin kehittää.

Järjestäjä: Migri

Koulutus Toisto-menetelmän käytöstä suomen kielen alkeiden opettamisessa järjestetään Iisalmen kirjastossa tiistaina 14.11.2023 klo 17-19.

Koulutus Toisto-menetelmän käytöstä suomen kielen alkeiden opettamisessa järjestetään keskiviikkona 15.11.2023 klo 9.45-11.45 Kuopiossa.

Syksyn aikana järjestetään useita infotilaisuuksia kotoutumisentukena.fi -verkkopalvelun käytön tueksi. Perjantaina 17.11.2023 tilaisuus on suunnattu etenkin työllisyys ja sote-palveluissa työskenteleville, mutta myös muut voivat osallistua.

Kumppanuusohjelman Toiminta tutuksi -tietoiskut jatkuvat syksyn 2023 ajan perjantaisin klo 9-10. Perjantaina 17.11. Maahanmuuttovirasto kertoo kansalaisuuden hakemisesta ja kielitaitoedellytyksestä.

Järjestäjä: TEM

Kumppanuusohjelman valtakunnallinen verkostopäivä järjestetään etäyhteydellä 21.11.2023. Tilaisuuden aiheena on maahanmuuttajamiesten hyvinvoinnin ja kotoutumisen tukeminen.

Järjestäjä: TEM

Opetushallituksen järjestämässä webinaarissa käsitellään varhaiskasvatusalan tutkintojen tunnustamista tiistaina 21.11.2023 klo 14-15.

Kokka kohti Suomea -hankkeen päätösseminaari järjestetään 22.11.2023 Helsingin Pörssitalolla ja verkossa klo 9–16. Seminaarissa keskustellaan kansainvälisten osaajien kotoutumisesta suomalaiseen työelämään sekä työnantajien tukemisesta rekrytoinneissa.

Kansallinen Talent Boost Summit järjestetään tänä vuonna Vantaalla 23.11. Tapahtuma tarjoaa yrityksille konkreettista tietoa ja käytännön työkaluja kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja monimuotoisuuteen liittyen. Luvassa on inspiroitumista, verkostoitumista, pitchausta ja työnantajien sekä osaajien mätchäystä.

Koulutus Toisto-menetelmän käytöstä suomen kielen alkeiden opettamisessa järjestetään torstaina 23.11.2023 klo 13.00-15.00 verkossa (Zoom).

Moniheli ry:n toteuttamassa Järjestöt tutuksi -tietoiskussa kuullaan kotoutumista edistävien järjestöjen ja yhdistysten työstä. Perjantaina 24.11. esittelyssä Mirsal ry. 

Järjestäjä: TEM

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ympäristöministeriö järjestävät 27.11. seminaarin koulu- ja naapurustosegregaation vähentämishankkeista. Tilaisuudessa kuullaan hanketyön tuloksia ja näkökulmia kaupungeilta ja Kuntaliitolta.

Järjestäjä: OKM, YM

Uudenmaan ELY-keskus järjestää tilaisuuden kuurojen maahanamuuttaneiden palvelupoluista Uudellamaalla. Tilaisuudessa asiantuntijat kertovat, miten tuetaan kuuroja maahanmuuttaneita ja mitä tukipalveluita heille on saatavilla.

Syyskauden toinen Pakolaisesta kuntalaiseksi -verkostotapaaminen järjestetään 29.11. Tapaamisessa tarjotaan tilannekuvaa tilapäisestä suojelusta ja tilapäistä suojelua saavien ukrainalaisten työmarkkina-asemasta ja työvoimapalveluiden käytöstä sekä kuullaan toiminnasta ja käytännöistä, joilla työllistymistä on tuettu.

Järjestäjä: TEM

Webinaari järjestetään keskiviikkona 29.11. klo 14-16. Webinaarissa käsitellään Suomeen muuttaneiden nuorten työllistymiseen liittyviä kysymyksiä. Tapahtuma on suunnattu kaikille nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille.

The Centre for Economic Development, Transport and the Environment and the Ministry of Economic Affairs and Employment are organizing an online discussion about the new integration Act on Tuhursday 30th November. The event will be held in English.

Järjestäjä: TEM

Tutkimuswebinaarissa Kotoutumisen trendit 2018-2022 kuullaan edellisen kokonaiskatsauksen kirjoittajien näkemyksiä siitä, millaisena kotoutumisen ja sen edistämisen tila näyttäytyy tällä hetkellä. Tutkimuswebinaari järjestetään Teamsissä torstaina 30.11.2023 klo 13-15.

Järjestäjä: TEM