Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi hyvinvointi .
Uusi Kotoutumisen kokonaiskatsaus on julkaistu
14.2.2024 | Uutinen
Kotoutumisen kokonaiskatsaus 2023 antaa yleiskuvan kotoutumisen tilasta Suomessa. Julkaisu koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäisessä kuvataan kotoutumisen tilan muutoksia suhteessa neljän vuoden takaiseen tilanteeseen indikaattoritiedoilla. Toinen osa koostuu tutkimusartikkeleista.
MoniSuomi-tutkimuksessa kerätty tieto edistää kotoutumistoimien kehittämistä 
14.6.2023 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttama MoniSuomi-tutkimus keräsi tietoa ulkomailla syntyneen väestön terveydestä ja hyvinvoinnista. Tutkimuksen mukaan maahanmuuttaneen väestön psyykkinen kuormittuneisuus on lisääntynyt ja lääkäriin pääsy vaikeutunut. Tutkimuksesta kerätyn tiedon avulla voidaan kehittää kotoutumistoimia. 
MoniSuomi-tutkimus kerää tietoa ulkomailla syntyneen väestön terveydestä ja hyvinvoinnista – kyselytutkimuksella tuotetaan tärkeää taustatietoa kotoutumisen tilasta Suomessa
8.9.2022 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus on mukana rahoittamassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kansallista tutkimusta ulkomailla syntyneiden terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista (MoniSuomi). MoniSuomi-tutkimuksen tiedonkeruu on käynnistynyt syyskuun alussa. MoniSuomi-tutkimuksesta kerätyllä tiedolla pyritään edistämään maahanmuuttaneen väestön yhdenvertaisuutta Suomessa.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Sivut, joissa tagi hyvinvointi .
Virtuaaliset PALOMA-verkostokahvit: Ukrainasta paenneiden mielenterveyden tuki ja tuen tarpeet
15.5.2024 - 15.5.2024
THL:n koordinoima PALOMA-verkosto on avoin kaikille pakolaistaustaisten asiakkaiden mielenterveyden parissa työskenteleville ammattilaisille ja asiantuntijoille, sekä teemaan liittyvää tutkimusta tekeville. Verkoston osana järjestetään verkostokahveja, jotka on suunnattu työssään pakolaistaustaisia asiakkaita kohtaaville ammattilaisille.
PALOMA-päivät
5.9.2024 - 6.9.2024
THL järjestää pakolaisten mielenterveyteen keskittyvät PALOMA-päivät 5.-6.9.2024. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislomake julkaistaan kevään aikana.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Sivut, joissa tagi hyvinvointi .
Puhutaan seksuaalioikeuksista kotoutumista edistävässä työssä
12.2.2021
Keskustelu seksuaalioikeuksiin liittyvistä teemoista on usein haastavaa silloinkin, kun keskustelukumppanina on suomalaisessa ympäristössä kasvanut ja paikallista kieltä äidinkielenään puhuva...
Jokaisen tulee saada apua – alkuperästä, kansalaisuudesta ja kielestä huolimatta
20.11.2020
​​​​​​​Kaikilla on oikeus apuun ja tukeen, jos elämässä on haasteita. Apua voi olla kuitenkin vaikea löytää, jos on tullut Suomeen muualta, omat tukiverkostot ovat kotimaassa, ei puhu suomea, ei...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.