Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi palvelut .
Kysely: Maahan muuttaneiden miesten tilanteet ja tuen tarve huomioitava palveluita kehittäessä
15.3.2024 | Uutinen
Maahanmuuttaneille, erityisesti lapsia kotona hoitaville naisille, suunnattuja palveluja on viime vuosina kehitetty paljon. Palvelujärjestelmän kehittämisessä on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös maahan muuttaneiden miesten tilanteet ja heille suunnatun tuen ja palvelujen saatavuus. Nämä tiedot käyvät ilmi Kumppanina kotoutumisessa -hankkeen selvityksestä. Selvitysraportti sisältää myös kyselyn tuloksiin perustuvia suosituksia palvelujärjestelmän kehittämiseksi.
Tietokortti avaa kotoutumista edistävät palvelut lukuina 
31.10.2023 | Uutinen
Monelleko maahanmuuttaneelle tehtiin kotoutumissuunnitelma viime vuonna? Millä kielillä perustietoa Suomesta välitetään vasta muuttaneille? Mitkä ovat työvoimakoulutuksena toteutetun kotoutumiskoulutuksen asiakaskohtaiset keskimääräiset kustannukset vuodessa? 
Työ- ja elinkeinoministeriö kerää tietoa kotoutumisen edistämisestä ja pakolaisten vastaanotosta
28.8.2023 | Uutinen
Kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton rakenteet ovat muuttuneet vuoden 2023 alusta, kun hyvinvointialueet käynnistivät toimintansa. Vuoden 2023 alussa myös kotoutumislakiin on tehty muutoksia. Työ- ja elinkeinoministeriö kerää tietoa kunnilta ja hyvinvointialueilta tietoa pakolaisten vastaanoton ja kotoutumista edistävien palveluiden ja toimintojen järjestämisestä ja kartoittaa kokemuksia muuttuneesta tilanteesta. Kyselyssä kartoitetaan myös, miten kunnat ovat valmistautuneet kotoutumislain kokonaisuudistukseen (KOTO24).
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Sivut, joissa tagi palvelut .

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Sivut, joissa tagi palvelut .
Pakolaisten työllisyysohjaus nopeuttaa kotoutumista
4.11.2021
Kotoutumispalvelujen kehittämisestä käytävässä keskustelussa on pitkään ollut esillä tarve nopeuttaa maahanmuuttaneiden kotoutumista. Usein tällä tarkoitetaan työllistymisen nopeuttamista....
Kohtaava asiakastyö luo laatua, tehokkuutta ja työhyvinvointia
9.10.2020
Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa Kouvolassa käy keskiviikkoaamuna iloinen kuhina, kun kohtaavan asiakastyön mentorikoulutukseen valitut TE-asiantuntijat täyttävät neuvotteluhuoneen....
TE-toimiston neuvojan työtä dokumentoimassa: Kuinka laatua voidaan tarkastella määrien avulla? 
11.9.2020
TE-toimiston neuvojina meille kertyy vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa tietoa asiakkaista ja heidän tarpeistaan. Jaamme myös toistemme kanssa tietoa ja kokemuksia kunkin alueen ohjeistuksista...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.