Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi kielet .
Monikielisen ja -kanavaisen koronaviestinnän toimintaryhmä on saanut demokratiatunnustuksen
13.10.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keväällä 2020 käynnistämä monikielisen ja monikanavaisen koronaviestinnän toimintaryhmä on saanut vuoden 2021 demokratiatunnustuksen. Toimintaryhmä on selvittänyt ja luonut toimia, joilla voidaan viedä monikielistä viestintää tehokkaammin ja saavutettavasti arkeen sekä välittää tietoa terveydenhuoltoon hakeutumisesta koronapandemian aikana monikanavaisesti. Työn taustalla on ajatus yhdenvertaisuuden varmistamisesta kansalaisviestinnässä kriisitilanteen aikana. Toimintaryhmään kuuluvat myös sosiaali- ja terveysministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.
Ota käyttöösi monikieliset materiaalit koronaviruksesta
9.8.2021 | Uutinen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää tietoja koronaviruksesta ja hoitoon hakeutumisesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi THL on julkaissut tietoa koronaviruksesta yli 10 eri kielellä. Myös muut viranomaiset, ministeriöt ja sairaanhoitopiirit ovat tuottaneet runsaasti monikielistä materiaalia. Monikielistä viestintää koronaviruksesta tarjoavat myös tiedotusvälineet.
Kunnat tarjoavat monikielistä viestintää asioinnista koronavirustilanteessa
25.6.2021 | Uutinen
Monissa kunnissa maahanmuuttaneiden neuvontapisteet ohjaavat asiakkaita verkkoasioinnin tai puhelinpalveluiden pariin. Koronavirustilanteessa osa kunnista tarjoaa puhelinneuvontaa eri kielillä. Osa kunnista on myös julkaissut monikielistä tietoa koronaviruksesta ja koronarokotuksista. Uutisessa on otettu huomioon muut kielet kuin suomi ja ruotsi.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Sivut, joissa tagi kielet .

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Sivut, joissa tagi kielet .
Hyvä tulkkaus ja käännös vahvistavat kotoutumista
15.10.2021
Tulkkaukseen, viestin välittämiseen ja kommunikaatioon liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kotoutumiskentän keskusteluja. Usein kun puhutaan kotoutumisesta, painotetaan suomen kielen oppimisen...
Monikielisessä korona-arjessa Tampereella: monikanavainen digiaika ei ole arkea kaikille
8.10.2021
Monikielisen neuvontapisteen Mainion puhelin kävi kuumana erityisesti pandemian alkuvaiheessa. Jopa suomenkieliset, Suomessa syntyneet oppivat soittamaan meille, kun huomasivat, että palvelu on...
“Now, what I want is, Facts! Teach these boys and girls nothing but facts.”
23.4.2021
”Elämässä tarvitaan ainoastaan faktoja. Istuttakaa näiden lasten mieliin vain faktoja ja kitkekää sieltä kaikki muu pois. -- Mikään muu ei tule olemaan heille hyödyksi. -- Tämän periaatteen...

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.