Hyppää sisältöön

Kotoutuminen.fi

Kotoutuminen.fi-verkkopalvelu on suunnattu työssään maahanmuuttaneita kohtaaville, kotoutumisen edistämisen ja pakolaisten vastaanoton toimijoille. Palvelua ylläpitää työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskus.

Nainen ja mies keskustelevat julkaisusta

Mies katsoo hymyillen tietokonetta työpöydän ääressä.

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi oikeudelliseen asemaan liittyvä rooli .
Hallitus esittää tiukennuksia maahanmuuttoon ja kansalaisuuden saamiseen
24.4.2024 | Uutinen
Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle useita maahanmuuttoa koskevia esityksiä 18.4.2024. Esitykset koskevat esimerkiksi kansainvälisen suojelun tiukennuksia, maahantulosäännösten kiertämisen estämistä, rajamenettelyn käyttöönottoa ja vastaanottorahan pienentämistä. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan eri aikoihin vuoden 2024 aikana.
Laskennallisen korvauksen lisäosan hakuaika päättyy 30.4.2024
15.4.2024 | Uutinen
Työ- ja elinkeinoministeriön Pakolaisten kuntiin ohjaamisen ja kotoutumisen tuen toimintaohjelma tukee pakolaisten kuntiin ohjaamista ja vastaanottoa taloudellisilla lisätuilla. Kunnat ja hyvinvointialueet voivat hakea laskennallisen korvauksen lisäosaa vuonna 2023 kuntaan tai hyvinvointialueeseen kuuluvaan kuntaan saapuneiden pakolaisten vastaanotosta 30.4.2024 asti.
Sisäministeriön selvityksen mukaan Suomeen paenneet ukrainalaiset ovat aiempaa kiinnostuneempia jäämään Suomeen
22.3.2024 | Uutinen
Sisäministeriö on julkaissut selvityksen Suomeen panneiden ukrainalaisten tilanteesta. Selvityksessä tarkastellaan ukrainalaisten tilapäistä suojelua saavien oleskelua ja työllistymistä, kotikunnan hakemista sekä tulevaisuuden suunnitelmia ja mahdollista paluuta Ukrainaan.
Kaikki uutiset

Tapahtumat

Sivut, joissa tagi oikeudelliseen asemaan liittyvä rooli .
Mikä on pakolaisen ihmisarvo Euroopassa? – Eurooppa-päivän tapahtuma
7.5.2024 - 7.5.2024
Suomen Pakolaisapu järjestää Eurooppa-päivänä 7.5.2024 keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään humanitaarista maahanmuuttoa ja sen tulevaisuutta Euroopassa.
Virtuaaliset PALOMA-verkostokahvit: Ukrainasta paenneiden mielenterveyden tuki ja tuen tarpeet
15.5.2024 - 15.5.2024
THL:n koordinoima PALOMA-verkosto on avoin kaikille pakolaistaustaisten asiakkaiden mielenterveyden parissa työskenteleville ammattilaisille ja asiantuntijoille, sekä teemaan liittyvää tutkimusta tekeville. Verkoston osana järjestetään verkostokahveja, jotka on suunnattu työssään pakolaistaustaisia asiakkaita kohtaaville ammattilaisille.
Tapahtumat

Nainen nojailee pystypöytään ja hymyilee

Lue blogiamme

Sivut, joissa tagi oikeudelliseen asemaan liittyvä rooli .
”Lähes kaikki Suomeen muuttavat hyötyisivät monikielisestä yhteiskuntaorientaatiosta”
5.4.2024
Ennen Suomeen muuttamistaan Iranista kotoisin oleva Gholamreza Jafari Kandovan yritti löytää Suomea koskevaa tietoa internetistä. Oli kuitenkin vaikea tietää, mikä tarjolla olevasta ...
Pakolaisperheiden hyvinvointiin vaikuttavat tekijät pitäisi ottaa huomioon palveluiden suunnittelussa
20.10.2023
Pakolaisperheiden hyvinvointiin vaikuttavat monet hyvinvoinnin eri osa-alueisiin liittyvät tekijät, kuten perheen sisäiset ja ulkopuoliset suhteet, terveys tai osallisuus yhteiskunnassa....
Mitkä tekijät vaikuttavat viranomaisluottamuksen syntymiseen nuorten pakolaistaustaisten näkökulmasta?
6.10.2023
Tutkimusten mukaan viranomaisluottamus Suomessa on korkea, mutta tiedämme toistaiseksi hyvin vähän siitä, miksi pakolaistaustaiset maahanmuuttajat luottavat Suomen viranomaisiin tai eivät....

Kotoutumisen kumppanuusohjelma

Työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen kumppanuusohjelma tukee kotoutumista ja yhteiskunnan vastaanottavuutta edistävän työn vaikuttavuutta tuomalla toimijoita yhteen sekä lisäämällä monialaista ja moniäänistä yhteistyötä.

”Kumppanuusohjelmassa rakennamme rajoja rikkovaa, monialaista yhteistyötä. Muutamme tapaa tehdä kotoutumistyötä, kumppanuudessa. Tule mukaan!”

Varpu Taarna, kotoutumisen osaamiskeskus, työ- ja elinkeinoministeriö

Tutustu kumppanuusohjelmaan

Varpu Taarna

Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) Kotoutumisen edistämisestä annettu laki esitetään kumottavan uudella kotoutumisen edistämisestä annettavalla lailla. Tavoiteltu voimaantuloaika on vuonna 2025 samanaikaisesti TE-palvelujen uudistuksen kanssa.
Koto-digi - kotoutumisen asiakastietojärjestelmä Koto-digi-hankkeessa kehitetään kotoutumisen valtakunnalliset tietojärjestelmäpalvelut, jotka voidaan ottaa kunnissa käyttöön 1.1.2025 lähtien.
Kotoutumisen kumppanuusohjelma Kumppanuusohjelman tavoitteena on ideoida, tunnistaa ja tukea kotoutumistyötä tukevia yhteistyömahdollisuuksia.
Kotoutumisen indikaattorit -tietokanta Kotoutumisen indikaattorit -tietokannan avulla voidaan seurata kotoutumisen tilaa ja sen kehittymistä Suomessa.
Kototietokanta Kototietokanta on avoin, rekisteripohjainen tilastotietokanta, joka tarjoaa kattavasti maahanmuuttajaväestöstä Suomessa.
Kumppanuusalusta Kumppanuusalusta on vuorovaikutteinen, digitaalinen ja yhteisöllinen yhteistyötila kotoutumisen, maahanmuuton ja pakolaisten vastaanoton toimijoille, asiantuntijoille, sidosryhmille ja verkostoille.
Tietoa Ukrainan tilanteeseen liittyen Kotoutumisen osaamiskeskus kokoaa luotettavien tahojen tuottamaa viestintää ja tuottaa päivittyvää tietoa (UKK) Ukrainasta saapuvien oleskelusta, tilapäisestä suojelusta, työskentelystä ja palveluista Suomessa.
Opi kotoutumisesta Verkkokoulutus on suunnattu erityisesti aloitteleville kotoutumisen ammattilaisille. Koulutuksesta saat kattavat perustiedot kotoutumisesta ja pakolaisten vastaanotosta.
Osaava edustaja Osaava edustaja -verkkokoulutuksesta saat perustietoa edustajan tehtävistä sekä muista ilman huoltajaa Suomeen saapuneisiin lapsiin liittyvistä asioista ja lainsäädännöstä.